TOM zitting

TOM is de afkorting voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Op een TOM-zitting kan een parketsecretaris of Officier van Justitie aan een meerderjarige verdachte een taakstraf of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden. U krijgt sowieso een strafblad bij veroordeling.

Een TOM-zitting is een besloten zitting van het Openbaar Ministerie (OM), ook wel aangeduid als Officierszitting. TOM-zittingen vinden plaats in het kantoor van het Openbaar Ministerie.

Wilt u snel weten waar u aan toe bent? Neem dan contact met ons op voor een gratis telefonisch intakegesprek. Onze intakebalie is 7 dagen per week open bel ons op 088 – 629 00 52.

Advocaten in heel Nederland
Pro deo advocaten
7 dagen per week bereikbaar
1e gesprek altijd gratis
Ervaren strafrecht advocaten
Voorkom problemen. De beste strafrechtadvocaten van Nederland staan voor u klaar. Weet waar u staat.

Weet waar u aan toe bent. Maak gebruik van het gratis intake gesprek.

Gratis intake
Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  De beste strafrecht advocaten staan voor u klaar.

  De Strafzaaklijn laat uitsluitend advocaten toe die gespecialiseerd zijn in het desbetreffende rechtsgebied, daarnaast is het ook een harde eis dat de advocaat de nodige aantoonbare ervaring heeft alvorens deze wordt toegelaten tot de Strafzaaklijn.

  Hierdoor kunnen wij de garantie geven dat de beste strafrecht advocaten van Nederland voor u klaar staan, wij hebben niet voor niets een slagingspercentage boven de 80%!

  Gratis intake met de strafzaaklijn

  Bel ons op 088 - 629 00 52 of laat uw terug bellen voor een gratis intake gesprek.

  Aangehouden of gedagvaard?
  Voorkom een veroordeling, niets doen is geen optie!

  Bel direct: 088 - 629 00 52 

  Wat zijn de gevolgen van een TOM-zitting?

  De officier van justitie kan tijdens de zitting een straf opleggen. Het is dus in dit geval niet de rechter die inhoudelijk naar uw zaak kijkt, maar een medewerker van justitie/politie.

  De straf die de officier voorstelt, is altijd een voorstel. U mag en kunt de straf weigeren. Bij aanvaarding van de aangeboden straf wordt voorkomen dat de zaak voor de rechter wordt gebracht. Akkoord gaan betekent niet dat u daarmee ook schuld aan het strafbare feit erkent. De straf wordt echter wel geregistreerd in het Justitieel Documentatieregister (strafblad).

  Als u het voorstel niet accepteert of de geaccepteerde straf niet uitvoert, zal het OM de zaak alsnog middels dagvaarding voor de rechter brengen.

  Neem altijd een advocaat mee tijdens de TOM-zitting

  Een strafrechtadvocaat staat u bij als u te maken krijgt met een TOM-zitting of een voorgestelde straf.

  In sommige gevallen kunt u de voorgestelde straf beter accepteren en in andere gevallen juist niet. Een advocaat kan voor u een afweging maken welke keuze in uw geval het beste is. In veel gevallen kan dit op basis van pro deo.

  De beste strafrecht advocaten staan voor u klaar.

  Strafzaaklijn is 100% gespecialiseerd in strafrecht zaken. Onze aangesloten advocaten zijn gevestigd door heel Nederland en elk is gespecialiseerd in strafrecht. U kunt bij ons ook terecht voor Pro Deo.